Κούλουμα στα Πατήσια

Κούλουμα στα Πατήσια

Πόσο καιρό είχαμε εμείς οι Πατησιώτες να δούμε Κούλουμα στη γειτονιά μας ένας Θεός ξέρει. Όμως οι “θεοί” της Επιτροπής Κατοίκων για το κτήμα Δρακόπουλου, δεν δημιούργησαν μόνο, με πολλή δουλειά, ένα χώρο αναψυχής και πράσινου, πολύ ευχάριστο, για ένα διάλειμμα βόλτας, ξεκούρασης, συνάντησης, συζήτησης, εκδηλώσεων κάθε μέρα.  συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε μια σειρα απο φωτογραφίες 

Αλλά και την Καθαρά Δευτέρα, ετοίμασαν μια έκπληξη για τη γειτονιά μας: τραγούδι, κρασάκι, χταποδάκια στη σχάρα, μια καταπληκτική μυδόσουπα, συνταγή Θέμη (ζητήστε τη!), και όλα τα νόστιμα πράγματα που ετοίμασαν οι κοπέλες (δεν λέω ονόματα γιατί σίγουρα θα παραλείψω κάποια) της επιτροπής.

Κάποτε τα Πατήσια ήταν χώρος όπου γίνονταν πολλές τέτοιες γιορτές, ιδίως πρωτομαγιάτικες, στο τέρμα. Όποιος έχει δει την οπερέτα “Οι Απάχηδες των Αθηνών” θα έχει νιώσει αυτή την ατμόσφαιρα λαϊκής γιορτής και κεφιού. Αλλά από τότε πέρασαν πολλά χρόνια και τα Πατήσια με τους κήπους,τις γειτονιές, τις φωτιές του Αι-Γιαννιού έγιναν βορά στην εργολαβία και θύμα οικοδομικής ασφυξίας. Μας πλάκωσαν το τσιμέντο, οι ατέλειωτες ώρες δουλειάς και η απομόνωση. Το κτήμα Δρακόπουλου είναι μια γωνιά όχι μόνο πρασίνου, αλλά επικοινωνίας, και πρέπει να το υπερασπιστούμε δυνατά.

Καλή Σαρακοστή

Αριάδνη Αλαβάνου

Vodpod videos no longer available.
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s