Απεργία 11 Μάρτη – χρονικό

Ο ΣΥΡΙΖΑ πατησίων ήταν εκεί , διότι μικρά πράγματα ταγμένα σε ένα μεγάλο σκοπό παύουν να είναι μικρά…9 Μάρτη: Σε δύο μέρες είναι η απεργία. Γι’ αυτό λοιπόν συναντηθήκαμε στα γραφεία μας στις 17:30 και ξεκινήσαμε να κολλήσουμε το κάλεσμα για την απεργία στις πολυκατοικίες από την πλατεία Κολιάτσου μέχρι τα Άνω Πατήσια, όχι μόνο στην Πατησίων, αλλά και στα στενά πάνω και κάτω από αυτήν. Μέσα σε δύο τρείς ώρες μοιράσαμε περίπου 500 καλέσματα , το προηγούμενο βράδυ μοιραστήκαν και τρικάκια

10 Μαρτη: ΗΣΑΠ Ανω Πατησίων  07:00 και ο Αλέξανδρος φτάνει πρώτος με τα υλικά. Ήδη τέσσερις σύντροφοι του ΠΑΜΕ μοιράζουν προκυρήξεις για την αυριανή απεργία. Και εμείς όμως τέσσερις είμαστε και πιάνουμε άλλες εισόδους του σταθμού. Όσο πιο πολλοί τόσο πιο καλά. Σχεδόν όλοι, παίρνουν φυλλάδια,κυρίως οι πιο νέοι. Εμείς τους λέμε να απεργήσουν αύριο. Αρκετοί μας κοιτάζουν μουδιασμένοι. Ξέρουμε όμως ότι είναι δύσκολο να απεργήσεις,ειδικά στον ιδιωτικό τομέα. Γι’αυτό τους προτείνουμε εναλλακτική. Όσοι δεν μπορούν να απεργήσουν αύριο,να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στις συγκεντρώσεις της Παρασκευής,στο Σύνταγμα. Κάθε Παρασκευή στις 19:00 ξεκινώντας από την Παρασκευή 12-03-10.

17:30 στο σταθμό Άνω Πατησίων και ήδη τα πρώτα τρένα της επιστροφής κάνουν την εμφάνιση τους. Οι εργαζόμενοι γυρίζουν από τη δουλειά τους και εμείς τους περιμένουμε στα σκαλοπάτια του σταθμού. Η ντουντούκα φωνάζει:» Όλοι την Πέμπτη στην απεργία .Το ΠΑΣΟΚ σας είπε πάλι ψέματα.  Σας υποσχέθηκε κοινωνική δικαιοσύνη. Αντί αυτού μειώσεις μισθών, επιδομάτων και δώρων. Αυξήσεις στους φόρους και στο ΦΠΑ. Και έρχεται και νέο κύμα μέτρων στον ιδιωτικό τομέα. Στην τηλεόραση κάθε μέρα σας μιλάνε οι Βρυξέλλες. Προσπαθούν να μας βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. Υπάρχει απάντηση   βρίσκεται στην ενότητα των εργαζομένων και της αριστεράς. Υπάρχει λύση, υπάρχει προοπτική. Όχι στην μοιρολατρία, όχι στην ηττοπάθεια μέτρα πρέπει και μπορούν να παρθούν πίσω. Αύριο όλοι στην απεργία. Όσοι δεν μπορούν να απεργήσουν, συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάθε Παρασκευή στις 17:30 στο Σύνταγμα. Όλοι στους δρόμους». Είμαστε 10 άτομα και δεν προλαβαίνουμε να δίνουμε καλέσματα για την απεργία. Ο κόσμος έχει τα αυτιά του ανοιχτά. Περιμένει να του πει κάποιος ότι μπορεί ν’ αλλάξει η κατάσταση. Εμείς το λέμε.

11 Μάρτη Στην απεργιακή φρουρά στο πολυκατάστημα  Hondos στην Πατησίων:

07:00 και περίπου 30 άτομα έχουν μαζευτεί έξω από το πολυκατάστημα στην Πατησίων. Μέχρι τις 08:00 έχουμε μαζευτεί 50. Οι εργαζόμενες/οι αρχίζουν να μαζεύονται και μας κοιτάνε με περιέργεια. Δεν έχουν ξαναδεί 50 άτομα με αντιπροσώπους από το  Π.Α.Σ.Ε.Ε.Π.Υ. (…) και το Ε.Κ.Α. να τους φράζουν την είσοδο στη δουλειά ημέρα απεργίας. Τους μοιράζουμε χαρτί του σωματείου και τους εξηγούμε ότι ξέρουμε ότι προς το παρόν δεν μπορούν να απεργήσουν, γι’ αυτό είμαστε εκεί Λέμε για τα νέα μέτρα που περιμένουμε στον ιδιωτικό τομέα και την αύξηση των φόρων και του ΦΠΑ, πράγματα που αφορούν όλη την κοινωνία. Μιλάμε με τους εργαζόμενους και τους περαστικούς. Αν εξαιρέσεις 2-3 εργαζόμενους οι περισσότεροι στέκουν με αξιοπρέπεια και μας βοηθούν στο έργο μας. Ξέρουν ότι έχουμε δίκιο. Βλέπουν την αβεβαιότητα στο μέλλον όλων μας. Ξέρουν ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ή θ’ αγωνιστούμε όλοι ή θα βυθιστεί όλη η κοινωνία. Στις 12:30 πρέπει να φύγουμε για την απεργία. Παρ’ ότι θα έπρεπε να κάτσουμε κι’ άλλο οι εργαζόμενες/οι καταλαβαίνουν και μας χαμογελάνε. Τους εξηγούμε γιατί φεύγουμε και τους δίνουμε ραντεβού στην επόμενη απεργία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s