Πρωτοβουλία ενάντια στα μέτρα

Χτές Τετάρτη 17 Μάρτη στις 7.00 το απόγευμα, στα γραφεία της Γ΄ΕΛΜΕ στη Γκράβα, το ΔΣ της (Γ΄ΕΛΜΕ) συγκάλεσε σύσκεψη σωματείων της γειτονιάς για να δούμε τι κάνουμε με τα «μέτρα».  O «γνωστός άγνωστος ήταν εκεί…

Ανταποκρίθηκαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων του 5ου Διαμερίσματος Αθήνας, μέλη της Ένωσης Γονέων του Γαλατσίου, μέλη των ΔΣ των Συλλόγων Δασκάλων «Αθηνά» & «Αριστοτέλης», πολιτιστικοί Σύλλογοι του 5ου & του Γαλατσίου, συντροφοι από της επιτροπές ενάντια στη ακρίβεια και οι … λοιποί συνήθεις ύποπτοι (ανένταχτοι & ενταγμένοι ενεργοί πολίτες).

Ξεκινήσαμε με εισήγηση του προέδρου της Γ΄ ΕΛΜΕ (και διαμερισματικού συμβούλου της Ανοιχτής Πόλης) σ. Μπάμπη Κόκλα, ο οποίος μας ενημέρωσε και για την πρόθεση κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων ενάντια στην επιδρομή στο εισόδημα & τις κατακτήσεις των εργαζόμενων (εκπαιδευτικών και μη). (Δεν θα αναφερθούν άλλα ονόματα για να μην αδικηθεί κανένας ή καμμία από την αφηρημάδα του ανταποκριτή). Αναπτύχθηκε πάντως ένας πολύ γόνιμος προβληματισμός, εστιασμένος στις μεθόδους αποτελεσματικού συντονισμού μιας όσο το δυνατόν πολύμορφης και πολυπρόσωπης δράσης στις γειτονιές μας.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη βδομάδα, προκειμένου το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ να εξετάσει την δυνατότητα εμπλουτισμού του πλαισίου δράσης του, με βάση και όλα όσα συζητήθηκαν.

Αναμένοντας με ενδιαφέρον την (έτσι ή αλλιώς συναρπαστική) συνέχεια

… για μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

να πάρουμε μέτρα πριν μας πάρουν μέτρα

ο … γνωστός  (και ανταποκριτής για τις ανάγκες του κινήματος)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s