Ανταπόκριση από τη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Πατησίων

Την Τετάρτη 17 Μάρτη 2010 πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο χώρο της ΒΙΟΖΩ η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ 5ου διαμερίσματος της Αθήνας. Παραβρέθηκαν γνωστά και μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη των κινημάτων, που συζήτησαν, ζυμώθηκαν και διαβουλεύτηκαν. Όπως πάντα ο ανταποκριτής μας ήταν εκεί…

Η συνέλευση ξεκίνησε με την εισήγηση της γραμματείας (θα τη βρείτε 2 post πιο κάτω). Ακολούθησε το διάβασμα της ομόφωνης απόφασης της κεντρικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς διαδικαστικές ενστάσεις (εμείς τα έχουμε λυμένα αυτά), το προεδρείο έδωσε το λόγο στα μέλη της τοπικής επιτροπής και η βάση του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο.

Μεταφέρθηκε και συζητήθηκε διεξοδικά η εμπειρία από τις δράσεις του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, κυρίως από τις εξορμήσεις για την πανεργατική απεργία της 11 Μάρτη. (Οι υπναράδες που δεν πήγαν έξω από το «Χόντο» στις 7 το πρωί, το μετάνοιωσαν οικτρά.)

Οι περισσότερες τοποθετήσεις στάθηκαν στην αναγκαιότητα του συντονισμού της πάλης ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης και ενάντια στο σύμφωνο σταθερότητας, αλλά και τον τρόπο οργάνωσης αυτής της πάλης.

Συζητήθηκε η κατάσταση των κινημάτων της περιοχής, οι αδυναμίες των συνδικάτων, ο τρόπος παρέμβασής μας σ’ αυτά, αλλά και οι ευθύνες της Αριστεράς για την κατάσταση του συνδικαλιστικού κινήματος. Συζητήθηκε αναλυτικά η συγκρότηση τοπικής επιτροπής αγώνα ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας.  (Η πρόταση που κατατέθηκε να δώσουμε όλοι –εξαιρουμένων των ανέργων συντρόφων – το μισθό μας στον πρωθυπουργό δεν είχε την απαιτούμενη πλειοψηφία).

Αρκετές τοποθετήσεις έγιναν πάνω στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, δεν έλειψαν όμως και τοποθετήσεις που αφορούσαν τη στρατηγική στόχευση και την αναγκαιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει τη συζήτηση γύρω από το κοινό μας όραμα. (Σύμφωνα με πληροφορίες μας σ’ αυτό το όραμα δεν ανήκει η κυβέρνηση της κεντροαριστεράς)

Πληροφορίες ότι συζητήθηκε διεξοδικά και οργανώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο επόμενος ξυλοδαρμός κάποιου συνδικαλιστικού στελέχους της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, ελέγχονται ως ανακριβείς…

Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ…

Advertisements

One response to “Ανταπόκριση από τη συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Πατησίων

  1. Δαιμόνιε, μήπως θα’ πρεπε να στείλεις την ανταπόκρισή σου και σε έντυπα της Αριστεράς, για να μάθουμε πώς πρέπει να γράφουμε, ώστε ένα «βαρετό» γεγονός –ωχ! συνέλευση– να γίνεται ενδιαφέρον, ευχάριστο και να κινεί τον προβληματισμό; Επί τη ευκαιρία, δεν αναρτάς (συνεννοήσου με Κατερίνα Κ.) την ανταπόκριση και στο Syriza orizontia;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s