«θες να σου φορέσουμε τις χειροπέδες;» – ας μάθει ο κ. Δένδιας πώς φέρονται τα «όργανα»

Ημερομηνία: 09/11/2012
Συγγραφέας: left.gr

Καταγγελία περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας σε βάρος εικοσάχρονου νεαρού, σήμερα στην οδ. Πατησίων. Αν φέρονται έτσι τα αστυνομικά όργανα σε έλληνες πολίτες, καταλαβαίνουμε λοι πολύ καλά πώς φέρονται στους μετανάστες (όπως αποδεικνύεται καθημερινά)

Ο εικοσάχρονος είναι γιος μέλους της επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πατησίων, που συμμετέχει και στη Λαϊκή Συνέλευση. Το περιστατικό έχει ως εξής, οπως μας μεταφέρθηκε από αναγνώστες:

Σήμερα, κατά τη 1 το μεσημέρι, περνώντας από το Πάρκο Φιξ, Πατησίων και Καυτατζόγλου, 4-5 αστυνομικοί με πολιτικά σταμάτησαν τον νεαρό, ή μάλλον τον άρπαξαν στην κυριολεξία και του ζήτησαν τα χαρτιά του. Ο νεαρός δεν είχε αστυνομική ταυτότητα μαζί του (μένει δίπλα) και τους το είπε.

Τότε άρχισαν να τον τραβάνε κι επειδή δεν αποδέχτηκε το γεγονός, άρχισαν να του λένε «γιατί είσαι νευρικός; έχεις κάνει κάποιο έγκλημα;» και ο επικεφαλής του έδειχνε τις χειροπέδες, λέγοντάς του «μήπως θέλεις να σου τις φορέσουμε;» Τον άφησαν μόνο όταν είπε ότι έχει και ιταλική υπηκοότητα και θα διαμαρτυρηθεί στην πρεσβεία.

Ο νεαρός ειδοποίησε τηλεφωνικά τη μητέρα του, η οποία βρισκόταν στην Πατησίων, βρήκε τους συγκεκριμένους αστυνομικούς ενώ έκαναν έλεγχο σε μετανάστες και τους ζήτησε τα στοιχεία τους, τα οποία φυσικά δεν έδωσαν, έγιναν αντεγκλήσεις, μαζεύτηκε κόσμος, μίλησαν με απαράδεκτο τρόπο και στη μητέρα του νεαρού και ισχυρίστηκαν ότι σωστά του φέρθηκαν, γιατί «δεν ήταν συνεργάσιμος».

Τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να μένουν χωρίς απάντηση.
Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία τον τελευταίο καιρό όλο και αυξάνεται.Ας φανταστούμε μονάχα ποια είναι η μοίρα των μεταναστών, που ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι γίνονται θύματα του κάθε «οργάνου» που πιστεύει ότι είναι εξουσία και ότι τίποτα δεν μπορεί να το αγγίξει.

Αυτή η επίδειξη δύναμης είναι ώρα να σταματήσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.