Κυριακή 13/1 : Κινητοποιήσεις στα διόδια

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει μια βιομηχανία διώξεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στο ξεπούλημα της χώρας. Την ίδια στιγμή που οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους, με αρωγό την κυβέρνηση, σέρνουν τους συμπολίτες μας στα δικαστήρια και προχωρούν σε διαταγές πληρωμών χιλιάδων ευρώ εις βάρος δεκάδων πολιτών, απαιτούν από το δημόσιο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την επανεκκίνηση των έργων που σταμάτησαν με δική τους ευθύνη ενώ εξακολουθούν να εισπράττουν παράνομα διόδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος – καρμανιόλα Κορίνθου – Πατρών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει καταθέσει σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή τόσο σε ότι αφορά τις διώξεις των συμπολιτών μας όσο και το σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης.

Επίσης, όπως είναι γνωστό το Γενάρη διεξάγονται 3 δίκες οι οποίες αφορούν συντρόφους και συναγωνιστές μας για τον αγώνα τους ενάντια στο χαράτσι των διοδίων. Πρόκειται για φρονηματικές διώξεις και προσπάθειες ποινικοποίησης των κινημάτων ενώ τα κατηγορητήρια είναι βαριά και έωλα.

Με βάση τα παραπάνω, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και καλεί στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στους σταθμούς διοδίων την Κυριακή 13/1 :

Στις 12:00 στα διόδια Αφιδνών 

Στις 12:00 στα διόδια Μαλγάρων στη Θεσσαλονίκη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.