ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ!

ΑΠΟ ISKRA.GR

ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΤΡΟΛΕΪ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ – ΟΣΕ !

Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ και εντός της ημέρας αναμένεται η ομαλοποίηση των δρομολογίων.

Ένα βήμα πίσω έκαναν και οι τεχνικοί των λεωφορείων, που αποφάσισαν επίσης τη λήξη της απεργίας τους. Ωστόσο, τα λεωφορεία δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους και οι οδηγοί οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση αύριο στις 12.00.

«Κάνουμε πράξη την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο», είπε νωρίτερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο πρόεδρος του σωματείου των τεχνικών Απόστολος Ραυτόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε χθες παράνομη την απεργία των εργαζομένων σε λεωφορεία και τρόλεϊ και πως νωρίτερα σήμερα η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Την ίδια ώρα, ακινητοποιημένα εξακολουθούν να παραμένουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παρατίθεται το προηγούμενο ρεπορτάζ της Iskra.

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ – ΤΡΟΛΕΪ!

Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ !

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ !

Παράνομη έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο την απεργία που έχει εξαγγελθεί μέχρι και την Τρίτη σε λεωφορεία και τρόλεϊ, μετά από προσφυγή στην οποία προέβη η Διοίκηση της Ο.ΣΥ. με εντολή της κυβέρνησης.

Η συζήτηση διεξήχθη, απούσας της πλευράς των εργαζομένων, καθώς σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους η κοινοποίηση για την προσφυγή της διοίκησης ανακοινώθηκε στα Σωματεία, αργά τη νύχτα. Συγκεκριμένα η προσφυγή εστάλη στα Σωματεία στις 9:30 μμ. το Σάββατο το βράδυ και η εκδίκαση έγινε άρον-άρον στις 8 το πρωί της Κυριακής, με διαδικασίες «ψεκάστε – τελειώσατε» και εξπρές!

Να υπογραμμίσουμε ότι η προσφυγή για να βγει παράνομη η απεργία στα λεωφορεία και τρόλευ είναι η δεύτερη που έγινε μέσα σε ένα 48-ωρο, αφού η πρώτη προσφυγή δεν μπόρεσε να επιτύχει τους κυβερνητικούς στόχους και τα δικαστήρια έκριναν νόμιμη την απεργία.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, παρά τη δικαστική απόφαση, συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση σε μια τέτοια περίπτωση απειλεί να τους επιβάλλει καθεστώς επιστράτευσης, ανάλογο με αυτό που επεβλήθη στους εργαζόμενους του μετρό! Οι τεχνικοί στα τρόλεϊ αποφάσισαν, κατόπιν γενικής συνέλευσης, την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων τους, μετά από δέσμευση που απέσπασαν για την διεξαγωγή συνάντησης με την πλευρά της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, σύμφωνα με αυτή την τακτική θα προσφεύγει συνεχώς στα δικαστήρια, έως ότου θα βρίσκει την κατάλληλη δικαστική σύνθεση για να επιτυγχάνει τους απεργοκτόνους στόχους της! Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας να διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να ερευνηθεί αν παραβιάζεται η απόφαση του πρωτοδικείου.

Η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Παναγ. Λαφαζάνης στο ραδιόφωνο του Real FM, την Κυριακή (27/01), αφού «κατάργησε Συλλογικές Συμβάσεις και τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, έρχεται τώρα να καταργήσει ουσιαστικά και το διακίωμα της απεργίας. Το πολίτευμα από κοινοβουλευτική δημοκρατία μετατρέπεται σταδιακά σε ιδιόμορφη κοινοβουλευτική Χούντα»

Η επιχείρηση «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εξελίσσεται σε μια βαθιά αντιαριστερή, αντεργατική και αντιλαϊκή επιχείρηση, η οποία γυρίζει τη χώρα σε πολύ σκοτεινές εποχές.

Σήμερα όσο ποτέ γίνεται αναγκαίο ένα μεγάλο ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, το οποίο πρέπει να συναντηθεί με τους αγρότες, που έχουν ήδη ξεκινήσει κινητοποιήσεις αλλά και τα πολύ μικρά επαγγελματοβιοτεχνικά στρώματα που συνεχώς αφανίζονται!

Στη σύσκεψη των εκπροσώπων των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (26/01/13) αποφασίστηκε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε λεωφορεία, τρόλεϊ, προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ, όπως αυτές είχαν προαναγγελθεί.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες έως και την Τρίτη, και οι συνάδελφοί τους στα τρένα του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο έως και τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Πάντως, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» – «Αεροδρόμιο» έως και τη Δευτέρα.

Η ευρεία σύσκεψη των συνδικαλιστών στις συγκοινωνίες το Σάββατο έγινε σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων,με τους συνδικαλιστές που τόνιζαν την ανάγκη μιας συνεπούς αγωνιστικής ταξικής πορείας να ασκούν έντονες επικρίσεις σε εκπροσώπους ενός νέου κυβερνητικού και μνημονιακού συνδικαλισμού! Τελικώς, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την άρση της επίταξης στα μέσα σταθερής τροχιάς και να συνεχίσουν να διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΜΜΜ

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 31 Ιανουαρίου αποφάσισε το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των συναδέλφων μας απεργών του ΜΕΤΡΟ, στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος, στην στέρηση του νόμιμου δημοκρατικού, συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σημειώνει ότι πήρε αυτή την απόφαση επειδή, όπως σημειώνει, η ΓΣΕΕ δεν έχει πάρει καμία ουσιαστική απόφαση αντίδρασης απέναντι στην επίταξη των εργαζομένων.

Δ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ: «Σπέρνουν αντεργατικούς ανέμους, θα θερίσουν κοινωνικές θύελλες»

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Στρατούλης αναφέρει πως: «Η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ κατρακύλησε σήμερα ακόμα περισσότερο στον αυταρχικό κατήφορό της προχωρώντας, μετά την πολιτική επιστράτευση των απεργών των Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ, και σε απαγόρευση μέσω δικαστικής προσφυγής και απόφασης και της απεργίας των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ».

«Η κυβέρνηση, μετά την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, προχωρά και στην κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων να διαμαρτύρονται, να αντιστέκονται και να απεργούν ενάντια σε αντεργατικές πολιτικές και για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η κυβέρνηση το μόνο που θα καταφέρει σπέρνοντας με πραξικοπηματικές μεθόδους αντιδημοκρατικούς και αντεργατικούς ανέμους θα είναι, αντί για τον εκφοβισμό και την υποταγή των εργαζομένων, να θερίσει κοινωνικές θύελλες από τους συντονισμένους και αλληλέγγυους αγώνες όλων των εργαζομένων που δεν αποδέχονται την κοινωνική και οικονομική γενοκτονία τους από τις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις υπηρετεί».

ΚΚΕ: Κλιμακώνει τον αυταρχισμό η συγκυβέρνηση

«Η συγκυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί και να κλιμακώνει τον αυταρχισμό σε βάρος των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και του δικαιώματός τους στην απεργία. Δεν κρατάει κανένα πρόσχημα. Κυριακάτικα βρήκε δικαστήριο να ανατρέψει προηγούμενη απόφαση που έκρινε την απεργία νόμιμη», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες «να μην υποκύψουν στον ωμό εκβιασμό και τις απειλές της κυβέρνησης». «Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει δίπλα τους να σταθούν αποφασιστικά όλοι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την άγρια αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης- ΕΕ. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.