Βίντεο

Συνέντευξη Τύπου για την υπεράσπιση του Κατειλημμένου Κοινωνικού Κέντρου ΒΟΞ

ΑΠΟ LEFT.GR

Συνέντευξη Τύπου για να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο στοχοποιούμενο εδώ και καιρό Κατειλημμένο Κοινωνικό κέντρο του Βοξ και όλες τις καταλήψεις, έδωσαν χθες οργανώσεις και συλλογικότητες.

To Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο Βοξ στην Πλατεία Εξαρχείων, μια ζωντανή κατάληψη στην καρδιά της Αθήνας, έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένα, ήδη από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του, με ερωτήσεις ακροδεξιών βουλευτών και δημοσιεύματα.  Οργανώσεις και συλλογικότητες καλούν σε διαδήλωση αλληλεγγύης το Σάββατο 2/2/2012, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Εξαρχείων.

Για το θέμα διοργάνωσαν και συνέντευξη Τύπου χθες – στο χώρο της κατάληψης Τσαμαδού 15 – το Στέκι Μεταναστών, το Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων, το Νosotros, η Επιτροπή Αλληλεγγύης Κατοίκων Εξαρχείων, το Αυτοδιαχεριζόμενο Κυλικείο της Νομικής Σχολής, η Βαβυλωνία, τα ΕΑΑΚ Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικής και Νηπιαγωγών, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων και η Κατάληψη Τσαμαδού 15 . Παρούσα και η Ελένη Πορτάλιου, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

Περισσότερα στα βίντεο που ακολουθούν:

Μιλούν: Ν. Γιαννόπουλος, εκπρόσωποι από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων και του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων, Ν. Σκυφτούλης από Nosotros

 

Η παρέμβαση της Ελένης Πορτάλιου, επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης, και εκπροσώπων από ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Νεολαία Συνασπισμού

 

Η παρέμβαση του Ανδρέα Μαζαράκη (Αστέρας Εξαρχείων) και του Κώστα Χαριτάκη από την εφημερίδα Δράση.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ Κ* ΒΟΞ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/2

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΞ
Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, τα καθεστωτικά ΜΜΕ και οι μηχανισμοί καταστολής, μην έχοντας να πουλήσουν τίποτα άλλο εκτός από «νόμο και τάξη», επιτίθενται στις καταλήψεις. Γι’ αυτούς οι καταλήψεις, χώροι αντίστασης και δημιουργίας, παραδείγματα ενός άλλου τρόπου ζωής, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη, και ενός άλλου τρόπου αγώνα, με άμεση δημοκρατία και άμεση δράση, αναχώματα στη φασιστική και παρακρατική τρομοκρατία, αποτελούν εχθρό της «νομιμότητας», μιας «νομιμότητας» που μοναδικό στόχο έχει τη συνέχιση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των «από κάτω». Μαζί με τις επιθέσεις στις καταλήψεις Villa Amalias και Πατησίων και Σκαραμαγκά, είχαμε και τις καταπατήσεις του ασύλου με την αστυνομία να εισβάλει στην ΑΣΟΕΕ και την Πολυτεχνειούπολη. Το ίδιο κάνουν και απέναντι σε κάθε εργατικό αγώνα που αμφισβητεί έμπρακτα την αντικοινωνική πολιτική του κεφαλαίου, του κράτους και των διεθνών μηχανισμών, επιστρατεύοντας μέσα που συνήθως χούντες χρησιμοποιούν.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, στοχοποιείται, με συκοφαντικά δημοσιεύματα, κυβερνητικές δηλώσεις και αστυνομικούς τραμπουκισμούς, και το Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ,  ένας σημαντικός αυτοδιαχειριζόμενος χώρος στα Εξάρχεια και όχι μόνο. Όλοι εμείς, στέκια, καταλήψεις, συλλογικότητες και οργανώσεις, που δρούμε στην ευρύτερη περιοχή, θεωρούμε την κατάληψη του ΒΟΞ υπόθεση όλων μας, αντιστεκόμαστε στην κρατική καταστολή, αγωνιζόμαστε  για τη δημιουργία ενός μαζικού κινήματος που θα αντιστέκεται στη βαρβαρότητα και θα διεκδικεί μια ζωή που μας αξίζει.
Καλούμε το Σάββατο στις 12:00 πμ στην Πλ. Εξαρχείων σε συγκέντρωση και διαδήλωση.
Πρωτοβουλία Αλληλλεγγύης Στο Κατειλημμένο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ
Στην πρωτοβουλία συμμετέχουν μέχρι στιγμής:
Κατάληψη Τσαμαδού 15
Στέκι Μεταναστών
Αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου
Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων
Αστέρας Εξαρχείων
Nosotros
Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων
Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο ΝΟΠΕ
Λέσχη Υπογείως στην Καλλιδρομίου
Ελεύθερος κοινωνικός χώρος ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
ΕΑΑΚ Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικού και Νηπιαγωγών
Αριστερή Ενότητα Νομικής, Αρχιτεκτονικής, Παιδαγωγικού και Νηπιαγωγών
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας
Νεολαία Συνασπισμού Π.Κ. Εξαρχείων
ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τ.Ο. Εξαρχείων
ΑΚΟΑ
Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό Εξαρχείων
Εφημερίδα Βαβυλωνία

Εφημερίδα Δράση

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.