Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις δηλώσεις του κ.Μέργου και για τη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων

Η κυβέρνηση που τώρα διαψεύδει τον κ. Μέργο για τα περί μείωσης του κατώτατου μισθού, όπως έκανε και τις προηγούμενες ημέρες με τις δηλώσεις του κ. Βρούτση, παριστάνει με περίσσιο θράσος ότι ξεχνά σε τι ακριβώς έχει δεσμευτεί με το μνημόνιο. Τουλάχιστον ο γενικός γραμματέας του ΥΠ.ΟΙΚ είναι πιο ειλικρινής ως προς τις μνημονιακές δεσμεύσεις και τις μύχιες κυβερνητικές προθέσεις.

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, η μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22%, και κατά 32% για τους νέους, είναι μόνο η αρχή. Να υπενθυμίσουμε στους κυβερνητικούς εταίρους που μάλλον το έχουν ξεχάσει ότι η περαιτέρω μείωση των μισθών και η εξομοίωσή τους στα επίπεδα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης, όπως και η επί της ουσίας κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, συνιστούν ρητούς μνημονιακούς στόχους.

Εξάλλου, η αυριανή κατάργηση 42 κλαδικών συμβάσεων που αφορούν πάνω από 600.000 εργαζομένους οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων. Το γεγονός δε ότι από 1η Απρίλη ο κατώτατος μισθός θα καθορίζεται από Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου μας προϊδεάζει ότι τα εξοντωτικά μνημονιακά και εργοδοτικά σχέδια θα γίνουν σύντομα και κυβερνητικές αποφάσεις.

Μόνο ο λαός μπορεί να τους σταματήσει.

Η απεργία στις 20 Φλεβάρη πρέπει να είναι μια ισχυρή, μαζική και ενωτική απάντηση ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

13/2/2013

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.