Επιστολή Ανοιχτής Πόλης σχετικά με την παρέμβαση της Αστυνομίας σε μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας

Αθήνα 11/2/2013

Προς τη

Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας
του Δήμου της Αθήνας

Κοινοποίηση:

-Δήμαρχο Γιώργο Καμίνη
-Αντιδήμαρχο Επαμεινώνδα Λαμπρακάκη
-Διευθυντή Β/θμιας  Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας Αναστάσιο Σαββαϊδη
-Πρόεδρο 5ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων


Εντύπωση και ταυτόχρονα έκπληξη μας προκάλεσε η παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας (Τ.Α. ΠΑΤΗΣΙΩΝ) στο μέλος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου της Αθήνας κας Δέσποινα Αλεβυζάκη.

Με αφορμή τις αιτιάσεις του κ. Ιωάννη Καρακωνσταντή, μέλους της παραπάνω επιτροπής και Διευθυντή του 40ου ΓΕΛ. Αθήνας, προχώρησε σε συστάσεις νουθεσίας για διεκπεραίωση διαδικασιών απόφασης της παραπάνω επιτροπής (Απόφαση που αφορά την διενέργεια διαγωνισμού για το κυλικείο που βρίσκεται στο χώρο των 40ου & 21ου ΓΕΛ. Αθήνας στο σχολικό συγκρότημα της ΓΚΡΑΒΑ).

Χρησιμοποιήθηκε αναρμοδίως εντολή εισαγγελέα που είχε πάρει ο κ. Καρακωσταντής και η οποία δεν απευθυνόταν στην Ελληνική Αστυνομία  αλλά στην ίδια την Σχολική Επιτροπή.

Ο κ. Ιωάννης Καρακωσταντής ζητούσε να του δοθεί αντίγραφο απόφασης και τα πρακτικά της συνεδρίασης. Όμως η μεν Απόφαση αναρτήθηκε αμελλητί στο διαδίκτυο και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, τα δε πρακτικά βρίσκονταν στη διαδικασία των μονογραφών από τα μέλη της Σ.Ε.

Θεωρούμε, απαράδεκτη νομικά και θεσμικά όπως και πολιτικά, τη στάση του κ. Ιωάννη Καρακωνσταντή που στη προσπάθεια να επιβάλει την γνώμη του, ενέπλεξε την Αστυνομία και την Εισαγγελία, προκειμένου να εκφοβίσει και τρομοκρατήσει το παραπάνω μέλος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη της  Σχολικής Επιτροπής.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες ενέργειες απαξιώνουν τα θεσμοθετημένα  όργανα  της εκπαιδευτικής κοινότητας, και στόχος είναι να εμποδίσουν τα μέλη της να υπερασπιστούν το Δημόσιο σχολείο και να κάμψουν τις ειλικρινείς προσπάθειες που καταβάλουν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι σήμερα.

Η σχολική κοινότητα πρέπει και μπορεί να αντιμετωπίζει και να επιλύει τα προβλήματα που προκύπτουν με Δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της και χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση η εκπαιδευτική κοινότητα, στο σχολικό συγκρότημα της ΓΚΡΑΒΑ,  έχει να επιδείξει αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων  όλων των εμπλεκόμενων φορέων της, είτε αυτοί είναι μαθητές είτε καθηγητές, δάσκαλοι , γονείς και τοπική αυτοδιοίκηση.

Καλούμε τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου της Αθήνας να πάρουν θέση για την ανεπίτρεπτη στάση και συμπεριφορά του μέλους της κ. Ιωάννη Καρακωνσταντή, μια στάση που εκτός των άλλων  οδηγεί στην απαξίωση και την ουσιαστική απονεύρωση αυτής της επιτροπής.

Καλούμε τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, κόντρα σε τέτοια φαινόμενα,  να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την ομαλή λειτουργία των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, διεκδικώντας την ουσιαστική κάλυψη των αναγκών από τον Δήμο της Αθήνας και την πολιτεία.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.