Μεγάλη συγκέντρωση στις Σκουριές

Avgi web – Αποστολή Δάφνη Σφέτσα

16.37 Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων και φορέων στη Μεγάλη Παναγιά. Αυτή τη στιγμή οι αλληλέγγυοι έχουν πάρει το δρόμο της επιστροφής, ενώ ακολουθεί και η Συν.Τύπου της Επιτροπής Αγώνα.

Να σημειώσουμε ότι στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν χιλιάδες άτομα τα οποία έδωσαν δυναμικό παρών. Δεν έλειπαν και τα πανό με συνθήματα όπως «Στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι κοινωνίες και ΟΧΙ τα Ματ και οι εταιρείες» ή «Στοπ στους Χρυσοθήρες της ΕλΝτοράντο». Φυσικά σε όλη τη διάρκεια της διαμαρτυρίας ακούγονταν συνθήματα όπως: « θέλουμε τα δάση, τη γη και το νερό και όχι ένα τάφο φτιαγμένο από χρυσό»

Προηγήθηκαν χαιρετισμοί των φορέων ανάμεσα στους οποίους ήταν κάποιοι από τους προσαχθέντες που θεωρήθηκαν ύποπτοι για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο στις Σκουριές. Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία μίας εκ των προσαχθέντων που κατήγγειλε ότι οι αστυνομικές αρχές τρομοκράτησαν τα παιδιά της και ότι ανακρίθηκαν η ίδια, ο σύζυγός της και η φίλη της στο τμήμα.

14.30 Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη Μεγάλη Παναγιά

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεξάγεται κανονικά χωρίς προβλήματα και με μεγαλο παλμο. Αυτή την ώρα ακούγονται ομιλίες τοπικών φορέων και επιτροπών κατοίκων της Χαλκιδικής. Μεταξύ των άλλων, στη διαμαρτυρία συμμετέχουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Τ.Κουράκης και η Κ. Ιγγλέζη , βουλευτές του ΚΚΕ, ο Μ.Τρεμόπουλος από την πλευρά των Οικ.Πράσινων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Στον τόπο της συγκέντρωσης έφτασε μεγάλη αυτοκινητοπομπή και πολλά λεωφορεία αλληλεγγύης Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά της Βορειανατολικής Χαλκιδικής όπως την Αμμουλιανή, την Ορμύλια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Νέα Ρόδα και την Ολυμπιάδα. Παρευρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης και Κατερίνα Ιγγλέση.

Στην περιοχή εντός και εκτός των χωριών έχει καταφθάσει μεγάλος όγκος αστυνομικών δυνάμεων και έχουν στηθεί παντού μπλόκα για να ελέγχουν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία αλληλεγγύης που μετεφέραν κόσμο προς τη Μεγάλη Παναγιά, ενώ έχει καταγγελεθει και πως οι αστυνομικοι καταγραφουν τα στοιχεια των πινακιδων…

13.20 Ξεκίνησε πριν από λίγο η μεγάλη πορεία από την Ιερισσό προς τη Μεγάλη Παναγιά όπου αναμένεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού και της παράνομης δραστηριότητας των Αστυνομικών αρχών της περιοχής.

Στον τόπο της συγκέντρωσης κατευθύνεται μεγάλη αυτοκινητοπομπή και πολλά λεωφορεία αλληλεγγύης τα οποία σπεύδουν για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο συμπαράστασης προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής. Στη συγκέντρωση συμμετέχουν και οι κάτοικοι από τα χωριά της Βορειανατολικής Χαλκιδικής όπως την Αμμουλιανή, την Ορμύλια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Νέα Ρόδα και την Ολυμπιάδα. Στη συγκέντρωση στη Μεγ. Παναγιά συμμετέχουν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκης και Κατ. Ιγγλέζη.

Στην περιοχή εντός και εκτός των χωριών έχει καταφθάσει μεγάλος όγκος αστυνομικών δυνάμεων και έχουν στηθεί παντού μπλόκα για να ελέγχουν τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία αλληλεγγύης που μεταφέρουν κόσμο προς τη Μεγάλη Παναγιά.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.