Η Πολιτική Απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Η κατάσταση στη χώρα

 

Μετά από 3,5 χρόνια άγριας «μνημονιακής» λιτότητας η κοινωνία και η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφική πορεία. Η κυβέρνηση Σαμαρά μέσα στο καλοκαίρι πέρασε στην τελική φάση του σχεδίου: επίθεση με όλα τα μέσα απέναντι στην αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου λαού και στη δημοκρατία προς όφελος των εγχώριων οικονομικών ελίτ και των δανειστών. Τελικός στόχος ένας λαός χωρίς δικαιώματα, ένας λαός φτωχός και «φθηνός», ένας λαός χωρίς δημόσια αγαθά, ένας λαός γονατισμένος.

 

Το περίφημο «success story», όπως ήταν αναμενόμενο, κατέρρευσε. Δεν υπήρξε ποτέ και δεν θα υπάρξει ποτέ για τον ελληνικό λαό. Δεν προβλέπεται να υπάρξει διαφορετική πορεία όσο ο ίδιος ο λαός δεν την επιβάλλει. Η πολιτική της υποταγής του λαού στους οικονομικά ισχυρούς δεν είναι προσωρινή, είναι η «Νέα Ελλάδα» που οραματίζεται και για τις επόμενες γενιές η μνημονιακή παράταξη. Αυτό είναι το μόνο «success story» και αφορά την οικονομική εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία. Δεν υπάρχει άλλο σχέδιο για τη μνημονιακή παράταξη. Γι’ αυτό άλλωστε ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος και εναρμονίζονται με τόση ευκολία με τα διεθνή κέντρα των δανειστών και την ευρύτερη  νεοφιλελεύθερη στρατηγική στην Ευρώπη. Οι διεθνείς συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους, την αποτυχία των μνημονίων στην Ελλάδα, τον προβληματισμό για το μέλλον και τη δημοκρατία στη χώρα μας και στην Ευρώπη συνολικότερα γίνονται με τη χώρα μας πλήρως απούσα.

 

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία, έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι η «έξοδος στις αγορές» και το «πρωτογενές πλεόνασμα» εξαγγέλλονται για να σηματοδοτήσουν τη συνέχιση της ίδιας πολιτικής, που ρίχνει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες τους, και αυξάνει τα προνόμια και τον πλούτο μιας μικρής μειοψηφίας κερδοσκόπων.

 

Η επίθεση στη δημοκρατία και την ελευθερία με το κλείσιμο της ΕΡΤ έδειξε ότι δεν υπάρχει «κατώφλι» στο πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η κυβέρνηση. Για τα συμφέροντα της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας δεν υπάρχει δικαίωμα που να μην καταπατηθεί, δεν υπάρχει τήρηση του συντάγματος, δεν υπάρχει όριο στο πού μπορούν να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό. Η νέα «Δημόσια» Τηλεόραση καθρεφτίζει πλήρως την πολιτική παρακμή ενός καθεστώτος που μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο ακραία αυταρχικό.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.