Αντιφασιστική συγκέντρωση την Τετάρτη στο Σύνταγμα: καταδικάζουμε τη Χρυσή Αυγή, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία

Την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο των Συνδικάτων ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ, στην πλατεία Συντάγματος στις 6:00 μμ. Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 5:30 μ.μ.

Το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ: “Η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών”

“Αυτή η κινητοποίηση πρέπει να εξελιχθεί σε ένα μεγάλο ειρηνικό συλλαλητήριο υπεράσπισης της δημοκρατίας, της αξιοπρέπειας και του πολιτισμού. Η μαζική παρουσία μας θα αποτελέσει την πιο ηχηρή καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε μόνο στην καταδίκη του ειδεχθούς πολιτικού εγκλήματος. Εξίσου απαραίτητο είναι να διεκδικήσουμε μαχητικά το ξήλωμα του χρυσαυγίτικου μηχανισμού βίας και το κόψιμο της σύνδεσης του φασιστικού παρακράτους με τα σώματα ασφαλείας. Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στην άθλια θεωρία των δύο άκρων, η αναχαίτιση της φασιστικής απειλής εναπόκειται στην ενεργοποίηση των δημοκρατικών πολιτών.”

*Σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη ώρα 5μμ στα Προπύλαια καλεί και ο Αντιφασιστικός συντονισμός επιτροπών-συλλογικοτήτων-πρωτοβουλιών Αθήνας-Πειραιά. Η πορεία θα συμμετέχει στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και στη συνέχεια θα πορευθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον οδό Μεσογείων.

Αύριο συμπληρώνεται μια βδομάδα από τη φασιστική δολοφονία του Παύλου Φύσσα και καθόλου δεν έχει περάσει η οργή μας για όσους και όσα έχουν βάλει στο στόχαστρο τις ζωές μας: τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, την κρατική καταστολή, αλλά και τη μνημονιακή πολιτική που έχει γίνει καθεστώς. Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, ένα μαζικό μέτωπο ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή δεν μπορεί παρά να είναι μέτωπο απέναντι σε αυτήν την πολιτική, απέναντι σε μια κυβέρνηση που σπρώχνει την κοινωνία στην εξαθλίωση, που υιοθετεί ξεκάθαρα ακροδεξιές πρακτικές, αλλά και ξενοφοβικό, ρατσιστικό κι εθνικιστικό λόγο, όπου η εξόντωση του εσωτερικού εχθρού ανάγεται σε πρωταρχική αξία της κοινωνίας.

Όσο – δήθεν – αποφασισμένη και να φαίνεται η κυβέρνηση να αποκαλύψει και να καταγγείλει τη Χρυσή Αυγή, για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι τους όρους τσακίσματος του φασισμού δεν μπορεί να τους θέσει αυτή. Το ίδιο το κίνημα, η μαζική παρουσία της αγωνιζόμενης κοινωνίας, η μαζική συμμετοχή των νέων, αυτά είναι που βάλουν τέλος στο φασισμό. Αυτοί θα ξηλώσουν το νήμα που συνδέει τη Χρυσή Αυγή με την Αστυνομία, τους κρατικούς θεσμούς, τα ΜΜΕ, κοκ.

Σ’ εμάς είναι η δύναμη, σ’ εμάς είναι και το βάρος να τελειώνουμε με το φασισμό, να τελειώνουμε με τα μνημόνια, να χτίσουμε μια άλλη κοινωνία σε άλλες αξίες και αρχές. Καλούμε τις νέες και τους νέους να συμμετέχουν στο μαζικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 25/09, με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 17:30. Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία, το δικαίωμά μας στην αξιοπρέπεια και την ελευθερία.

Το Γραφείο Τύπου νέων ΣΥΡΙΖΑ

– See more at: http://left.gr/news/neoi-nees-syriza-s-emas-einai-kai-varos-na-teleionoyme-me-fasismo#sthash.GCZT27c9.dpuf

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.