Δήλωση Παναγιώτη Λαφαζάνη μετά την κατάθεσή του στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεσή του στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Χ. Βουρλιώτη έκανε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την παρακάτω δήλωση:

«Υπάρχουν πελώριες πολιτικές ευθύνες για το γεγονός ότι κυβερνήσεις και διωκτικές αρχές επί χρόνια αδρανούσαν και ανέχοντο, αν δεν συγκάλυπταν, τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής στα «δυναμικά» τμήματα του κράτους καθώς και εγκληματικές δραστηριότητες στις οποίες φέρονται να είναι αναμεμειγμένα μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Για το γεγονός αυτό αποτελούν καταπέλτες η Έκθεση του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς και η πρόσφατη Έκθεση της Συνηγόρου του Πολίτη.

Και σήμερα, όμως, μετά τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, φοβούμαι ότι τα όσα πράττει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της Χρυσής Αυγής στα Σώματα Ασφαλείας και όχι μόνο και για τη διερεύνηση εγκληματικών ενεργειών με φασιστικό χρώμα είναι ανεπαρκή, δεν θίγουν υφιστάμενες αντιδημοκρατικές δομές και γίνονται περισσότερο για να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Βεβαίως, το θέμα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής δεν είναι μόνο θέμα αστυνομικό και δικαστικό αλλά πρωτίστως πολιτικό.

Για να κλείσουμε ερμητικά και αποφασιστικά την πόρτα στο φασισμό, πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από την τρόικα και τα μνημόνια και να μπει σε ένα καινούργιο προοδευτικό δρόμο διεξόδου από την κρίση, ανάπτυξης, δικαιοσύνης και ανόρθωσης».

Το Γραφείο Τύπου

24/09/2013

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.