Καταγγελία Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απρόκλητη βίαιη επίθεση της ομάδας ΔΕΛΤΑ σε φοιτητές

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την αισχρή επίθεση της ομάδας Δελτα σε φοιτητές – τριες μέλη της ΑΡΕΝ

Σήμερα το πρωί φοιτητές και φοιτήτριες μέλη της ΑΡΕΝ που διαμαρτύρονταν ειρηνικά έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, δέχτηκαν εντελώς απρόκλητη  βάναυση επίθεση από την ομάδα Δέλτα, ενώ περίπου τριάντα από αυτούς/ές προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνται μέχρι ώρας. Με αισχρό φασιστικό τρόπο οι αστυνομικοί, οι οποίοι δε φορούσαν διακριτικά, επιτέθηκαν με σφοδρό μένος εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών που είχαν οργανώσει τη συμβολική διαμαρτυρία, φτάνοντας στο σημείο να ξαπλώσουν στο έδαφος κάποιους από αυτούς αγνοώντας τις έντονες διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτογράφων.

Η σημερινή σοκαριστική εξέλιξη επιβεβαίωσε ακόμη μία φορά την ύπαρξη πλήρως εκφασισμένων θυλάκων στο εσωτερικό της αστυνομίας, οι οποίοι τελικά δρουν με την ανοχή των επίσημων θεσμών. Η κυβέρνηση καθώς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη πασχίζουν να ανασύρουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αστυνομικό κράτος της δεξιάς της δεκαετίας του εξήντα όπου η ελευθερία της έκφρασης και η κοινωνική διαμαρτυρία διώκονταν ανελέητα. Εξάλλου, η στοχοποίηση της αγωνιζόμενης νεολαίας και η άγρια καταστολή των δυνάμεων της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για τη συγκάλυψη του περιεχόμενου της ειρηνικής διαμαρτυρίας των φοιτητών/τριών, δηλαδή της καταγγελίας της μεταναστευτικής  κυβερνητικής πολιτικής, που είναι μεταξύ άλλων υπαίτια και για την τραγωδία του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι και η οποία κόστισε τη ζωή σε δώδεκα ανθρώπους .

Καταγγέλλουμε τη σημερινή άθλια επίθεση εναντίον των φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και κάθε προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας για το Φαρμακονήσι από την κυβέρνηση και από τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Απέναντι το δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης εμείς προετοιμάζουμε την «έφοδο στον ουρανό» για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των πολιτικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων. Το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.