Το μυρμήγκι

mirmigi

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο ένα μυρμήγκι να χτίζει τη φωλιά του πάνω σε κυψέλη, αυτό «το μυρμήγκι», όμως, κόντρα στην «ορθή λογική» του συστήματος, κόντρα στον ατομικισμό, τον ανταγωνισμό, το άγχος και την απομόνωση, με σύμμαχο τους κατοίκους της 6ης Δημοτικής Κοινότητας και όπλο την αλληλεγγύη, έχτισε την φωλιά του στην Κυψέλη, σε ένα πανέμορφο γωνιακό νεοκλασικό κτήριο επι των οδών Επτανήσου και Τενέδου.

«Το μυρμήγκι», είναι ένας χώρος αλληλεγγύης, ο οποίος σύμφωνα με τα μέλη του Δικτύου στηρίζεται σε δύο βασικές αρχές :

  • Αλληλεγγύη από όλους για όλους, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
  • Αμεσοδημοκρατική λειτουργία, στη βάση της σύνθεσης των απόψεων των ίδιων ανθρώπων που συμμετέχουν και σηκώνουν το βάρος των πρακτικών αναγκών.

Στόχος του είναι να στηριχθούν οι πολίτες που δυσκολεύονται να καλύψουν τις βιοτικές τους ανάγκες και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 7-9μ.μ. και κάθε Δευτέρα πρωί 10-12.

Ο χώρος

Από την πρώτη στιγμή που μπαίνει κανείς στο μυρμήγκι, νιώθει την ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η θέληση και το πείσμα των κατοίκων να διεκδικήσουν όλοι μαζί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι μία ζωή με αξιοπρέπεια. Ζεστά χρώματα στους τοίχους, προσεγμένος (και) αισθητικά χώρος με μικρές εικαστικές παρεμβάσεις (όπου ήταν δυνατόν) και χαμόγελα παντού. Ως προς το πρακτικό μέρος τώρα, η «φωλιά» χωρίζεται σε δύο επίπεδα.

Ο πάνω χώρος περιλαμβάνει τον χώρο του μπαρ-εκδηλώσεων, ένα μικρό δωμάτιο διαμορφωμένο σε «παιχνιδότοπο» καθώς και ένα τρίτο δωμάτιο ως συμπληρωματικό χώρο για τις δραστηριότητες.

Το δωμάτιο με τα παιχνίδια

Το bar

Ο υπόλοιπος χώρος

Ο κάτω χώρος, συνδέεται με τον πάνω μέσω μίας ξύλινης σκάλας και περιλαμβάνει τρία δωμάτια. Το δωμάτιο συνεδριάσεων/συναντήσεων, το δωμάτιο συλλογής ρούχων και το δωμάτιο συλλογής τροφίμων.

Επικοινωνία :

Τηλ  : 2108613612
mail : tomirmigi@gmail.com
blog : http://tomirmigi.blogspot.gr
facebook : «Το μυρμήγκι» – Δίκτυο αλληλεγγύης 6ης Κοινότητας Αθήνας

ή περάστε μία βόλτα από τη… μυρμηγκοφωλιά!

Advertisements